Terugroepacties

augustus 4, 2017

Het komt niet vaak voor, maar als het gebeurt is het in grote getallen. Een terugroepactie voor auto’s. Momenteel is er natuurlijk een heel gebeuren over Volkswagen, die auto’s terugroept omdat ze zouden sjoemelen met de uitstoot-eisen. Bestuurders van een bepaalde serie auto’s zullen dus een brief in de bus krijgen met daarin de vraag om de auto naar de garage te brengen. In de garage zullen de de software die in de auto zit updaten naar de nieuwste versie. Hierdoor voldoen de auto’s weer aan de eisen die de Europese Unie heeft vastgesteld.

Veiligheid

Het beantwoorden van de oproep van Volkswagen is niet verplicht, omdat het geen direct gevaar heeft op het rijden van de auto. Bij een onderhoudsbeurt zal de update dan alsnog later worden uitgevoerd. In het verleden zijn er wel oproepacties geweest vanwege veiligheidsredenen. In juli 2015 vond er bijvoorbeeld een oproepactie plaatst van HONDA. Het noodremsysteem van een van de modellen, kon voorwerpen aan de kant van de weg zoals vangrails of hekken detecteren als obstakels. Hierdoor werd het remsysteem per ongelijk ingeschakeld. Dit zou uiteraard hele nare situaties kunnen opleveren. Maar ook genoeg andere merken moesten er aan geloven. Er konden vloermatjes onder het gaspedaal blijven steken bij Toyota of kon er een gat branden in de brandstofpompmodule bij Cadillac.

Imago

Naast dat het grote veiligheid risico’s met zich meedraagt, wordt vaak ook het imago van een automerk geschaad. Ze willen natuurlijk betrouwbaar en veilig overkomen, maar als er een bericht uitkomt dat dit niet het geval is, kan het zijn dat trouwe bestuurders toch voor een ander merk zullen kiezen als er een nieuwe auto nodig is. Een Amerikaans merk heeft een keer onderzoek gedaan naar wat het effect was van een oproepactie van Audi. Hieruit bleek dat er een sterke daling was voor de aanvraag van verschillende modellen. Uiteraard ligt het eraan waarvoor een terugroepactie is, of er imagoschade zal zijn. Als het alleen ligt aan een radio die niet goed functioneert, geeft dat een ander gevoel dan wanneer de koppeling kan vastlopen. Helaas is er bij de bedrijven niks anders te doen dan excuses aanbieden en de fout te herstellen om dan te hopen dat het vertrouwen in de rest van hun producten niet is verdwenen.

Wil je zeker weten dat jouw auto in orde is? Voer dan een RDW check uit. Op die manier krijg je onder andere historische gegevens over je auto te zien. Je wilt natuurlijk altijd veilig op weg!

Reacties uitgeschakeld voor Terugroepacties

Veldspuiten: eerst nadenken, dan kopen

februari 6, 2017

Het kopen van een veldspuit voor het inspuiten van bestrijdingsmiddel, is geen alledaagse klus. Niettemin is het goed om niet alleen uit te gaan van het advies van de verkoper alleen. Het is zelfs aan te raden het aantal bronnen flink te verbreden bij het zoeken naar gefundeerd advies over de aankoop van een veldspuit. Enkele aandachtspunten, die we hieronder weergeven, kunnen helpen bij het selecteren van de juiste apparatuur voor de bewerking van uw land en gewassen.

Begin de zoektocht voordat je interesse toont
Iedereen herkent het verschijnsel; als je een keer interesse toont in een bepaald apparaat of machine, sta je op de bellijst. Heel begrijpelijk, maar het bedrijf dat het snelst of vaakst reageert, hoeft nog niet de beste keuze te zijn. Misschien is er ergens nog een ander bedrijf met het ideale werktuig voor uw bedrijf, dat alleen iets minder adverteert of acquireert. Kijk daarom goed naar een compleet overzicht van alle leveranciers. Online en offline, maar ook via Google of Bing of andere bronnen. Vergeet ook YuuTube niet. Hier ziet u met eigen ogen hoe een veldspuit eruit ziet en hoe de apparatuur werkt.

Doe het niet alleen online
Het is het gemakkelijkst om online een veldspuit naar uw keuze te zoeken. Niettemin zal u het beste advies niet lezen op een webpagina, maar horen van uw collega, als u terzijde vraagt naar de ervaringen met een veldspuit. Mond-op-mond reclame beschouwen verkopers zelf als de meeste waardevolle reclame, dus het ligt voor de hand dat zelf ook als uitgangspunt te nemen. Pak daarnaast ook bladen en kranten. In de agrarische sector is het echt nog niet allemaal online wat de klok slaat.

Laat uw keuze afhangen van het doelgebied
Voordat u kijkt naar een nieuwe veldspuit, is het verstandig om intensief het gebied te onderzoeken dat u wilt bewerken. Natuurlijk, de omvang is van groot belang. Bijvoorbeeld om de capaciteit te bepalen. Maar weet ook welk type ondergrond u op alle plekken heeft. Hoeveel vocht de bodem bevat en wat de dichtheid van uw grond is? En met welke snelheid rijdt uw machine. Wat is de gemiddelde windsnelheid doorgaans op uw land? Al deze criteria maken uit of u een juiste keuze maakt voor een veldspuit. En aangezien het aanschaffen van een veldspuit niet vaak zal voorkomen, wilt u zeker zijn van een uitstekende selectie. Adviseren kan ook prima wel online, natuurlijk. Maar weet u dan verzekerd van de juiste deskundige.

Reacties uitgeschakeld voor Veldspuiten: eerst nadenken, dan kopen

Wat is een lasser?

september 5, 2016

Het beroep lasser is een interessant beroep. Het komt vaak neer op een oog voor detail, de passie van de vakman en zijn kennis. Voor dit beroep is dan ook een praktijkgerichte opleiding nodig waarin men alles te weten komt over dit beroep.

Wat houdt het beroep ‘lasser’ in?

Lassen is een beroep waarbij iemand twee onderdelen aan elkaar smelt. Vaak gaat het hier om een staalsoort. Deze staalsoort wordt bij het lassen vloeibaar gemaakt aan de uiteinden die aan elkaar verbonden moeten worden. dit gebeurt door middel van druk en warmte. Wanneer de twee uiteinden deels gesmolten zijn worden ze aan elkaar gemaakt. Door een daling van de temperatuur zullen de uiteinden uit harden en zo zitten ze aan elkaar vast.

Hoe word ik lasser?

Op jonge leeftijd kan iemand al duidelijk de keuze maken om lasser te worden. Om dit vak te mogen uitoefenen, heb je een MBO opleiding nodig in de richting van het metaal bewerken. De opleiding heet: allround lasser. Deze opleiding kan worden voltooid in twee tot vier jaar (afhankelijk van het opleidingsinstituut) waarna er nog specialistische opleidingen kunnen worden gevolgd.

Soorten lassers

Na de algemene opleiding kun je dus een specialisme gaan studeren. Deze zijn vaak gericht op de vijf hoofdmanieren van het lassen: booglasssen, elektrisch weerstandlassen, autogeen lassen, druklassen en bundellassen. Booglassen wordt beoefend met behulp van een plasmaboog die de uiteinden van de te lassen onderdelen verhit. Onder deze vorm vallen de meest gebruikte lasmethoden.

Na het volgen van de opleidingen kan de lasser aan het werk. Vaak kom je het beroep tegen in de metaalbewerking en metaalproductie sector, maar je vind ze ook in de werktuigbouw en scheepsbouw. De lassamenstelling verschilt per sector, dus behalve een opleiding speelt werkervaring ook een grote rol in dit beroep.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een lasser?

Goudbaren kopen

maart 6, 2016

Veilig online fysiek goud of zilver kopen is sinds een aantal jaren zeer makkelijk geworden. Waar je in het verleden alleen bij het goudloket van grootbanken goudbaren of gouden munten kon kopen. Is het tegenwoordig zeer makkelijk om online bij een betrouwbare edelmetaal specialist fysiek edelmetaal te kopen. Online een goudbaar kopen is tegenwoordig een fluitje van een cent. U gaat naar een website van een betrouwbare edelmetaalspecialist zoals Dutch Bullion, plaatst uw bestelling en krijgt uw goudbaar binnen een aantal werkdagen thuisbezorgd.

Het bezitten van fysiek goud in de vorm van goudbaren of gouden munten is de afgelopen jaren zeer populair geworden onder een selecte groep beleggers. Deze groep beleggers twijfelen het economische herstel gebaseerd op het vergroten van de geldhoeveelheid wel het daadwerkelijke herstel geeft zoals wordt beweert. Doordat deze beleggers hierover twijfelen en angstig zijn voor hoge inflatie, probeert men zichzelf te beschermen door middel van het kopen van gouden munten of goudbaren.

Naast het kopen van fysiek goud of zilver, beginnen ook de minder bekende edelmetalen als platina en palladium steeds populairder te worden onder beleggers. Het kopen van fysiek platina of palladium kan ook in de vorm van munten en baren. Zo zijn er tegenwoordig diverse soorten platina munten online te bestellen. Wat er wel bij vermeld moet worden is dat belegger die fysiek platina of palladium willen kopen, wel 21% btw moeten betalen.

Door bekende investeerders wordt vaak gewezen op een mandje edelmetalen. Voor de stabiliteit dienen goud en zilver gekocht te worden en voor de speculatie platina en palladium.

Reacties uitgeschakeld voor Goudbaren kopen

Platina Trouwringen

september 9, 2015

Een bruiloft is één van de grootste evenementen die je in je leven meemaakt. Om er voor te zorgen dat de gebeurtenis zo perfect mogelijk verloopt, is er goede voorbereiding nodig. Bijvoorbeeld de receptie, de locatie en natuurlijk trouwringen. Deze staan symbool voor liefde met eindeloze inzet en loyaliteit. Er moet rekening gehouden worden met de metaal soort voor de ringen. Wil je gouden of platina trouwringen? Bij een prachtig huwelijk horen de beste ringen, die een leven lang gedragen kunnen worden.

Traditionele ringen

De meest traditionele ringen worden gemaakt van goud. Maar veel aanstaande echtparen kiezen ook voor platina trouwringen voor een elegante en klassieke uitstraling die net even een beetje anders is. Platina trouwringen zijn een goede keus om meerdere redenen. In de eerste plaats is platina een enorm hard materiaal, hierdoor kan het levenslang gedragen worden zonder dat er zelfs maar een kras ontstaat. Ook heeft platina een natuurlijke kleur die erg elegant is. Ook al zijn er veel verschillende ontwerpen, platina trouwringen stralen altijd enige klasse uit.

Allergisch

Een bijzondere eigenschap van platina is dat het hypoallergeen is. Sommige mensen zijn namelijk allergisch voor bepaalde metalen zoals goud of zilver. Deze veroorzaken huidirritaties, waardoor er zorgvuldig gezocht moet worden naar een trouwring. Platina is de beste oplossing voor dit probleem vanwege de hypoallergene eigenschap van dit materiaal.

Stijl en ontwerp

Net als met alle trouwringen, zijn er veel verschillende soorten platina trouwringen verkrijgbaar. Er kan gekozen worden voor een simpel ontwerp met een persoonlijke gravure. Een platina trouwring wordt ook vaak geassocieerd met een solitaire diamant. Maar naast diamant kan een andere edelsteen, zoals robijn of smaragd, ook heel erg mooi staan op een platina ring. Er zijn genoeg keuzes en de meeste juweliers bieden ook een grote verscheidenheid aan bijzondere en unieke creaties. Welke platina trouwring je dus wilt, hangt geheel van je eigen voorkeur af.

Zeldzaam

Platina is één van de meest zeldzame materialen ter wereld, en kan slechts op een paar plekken gevonden worden. Dit betekent ook dat platina trouwringen duurder zijn dan de gouden varianten. Maar omdat platina eeuwig mee kan gaan, moet je het misschien meer als een investering zien. Liefde heeft geen prijs en een platina trouwring is een prachtige bevestiging van de liefde tussen echtparen.

Platina trouwringen zijn dus een perfecte keus voor elk huwelijk. Het materiaal is enorm duurzaam en heeft een unieke en elegante uitstraling. Als je het kan veroorloven dan is platina zeker de moeite waard. En omdat platina een geliefd materiaal is om mee te werken voor vele juweliers heb je veel keuze uit bijzondere ringen. Kortom, platina trouwringen zijn een prachtige manier om aan een huwelijk te beginnen!

Reacties uitgeschakeld voor Platina Trouwringen

Wat is edelmetaal waard?

maart 16, 2015

Wanneer je veel goud of andere edelmetalen in huis hebt, wil je misschien weten wat dit edelmetaal in totaal waard is. Men spreekt overigens van edelmetaal wanneer metaal niet kan worden aangetast door roest. Wanneer je de prijs wilt weten van een bepaald edelmetaal is het goed om op het internet te kijken naar websites die een overzicht bieden van de actuele zilverprijs of goudprijs.

Er zijn ook websites te vinden die de waarde geven van een munt of baar die van edelmetaal is gemaakt. Op dit soort websites vind je bijvoorbeeld de waarde van Nederlandse minuten. Denk aan het zilveren tientje of de zilveren gulden. Er zijn nog veel andere Nederlandse munten zoals het zilveren dubbeltje, gouden tientje, de zilveren rijksdaalder, de dukaat van zilveren en ook 50 gulden munten van zilver kun je hier vinden.

Naast munten van Nederlandse bodem vind je er ook munten vanuit het buitenland. Deze internationale munten zoals bijvoorbeeld de Canadese gouden Maple Leaf kunnen best nog wat geld opleveren. Dus als je een aantal van dit soort minuten hebt, is het verstandig om eens te kijken of je hier iets mee kunt doen.

Naast de genoemde Canadese Maple Leaf kun je er internationale gouden munten vinden zoals de gouden 20 Mark uit Duitsland, de gouden Belgische 20 frank, de Deense gouden 20 Kroon, de gouden Corona uit Oostenrijk of de Italiaanse gouden 20 Lire. Er zijn nog vele andere muntsoorten te vinden.

Bij een bepaalde munt staat aangegeven hoeveel de munt weegt, wat het edelmetaal gehalte in de munt is en wat de afmeting. Op basis hiervan weet je of een bepaalde munt echt is en daarnaast weet je wellicht ook direct de waarde van een bepaalde munt. Kijk op een dergelijke site en wellicht vind je een munt die je kunt verkopen voor een mooie prijs. Het kopen van deze munten op dit soort sites is vaak ook mogelijk

Reacties uitgeschakeld voor Wat is edelmetaal waard?