Platina Trouwringen

september 9, 2015

Een bruiloft is één van de grootste evenementen die je in je leven meemaakt. Om er voor te zorgen dat de gebeurtenis zo perfect mogelijk verloopt, is er goede voorbereiding nodig. Bijvoorbeeld de receptie, de locatie en natuurlijk trouwringen. Deze staan symbool voor liefde met eindeloze inzet en loyaliteit. Er moet rekening gehouden worden met de metaal soort voor de ringen. Wil je gouden of platina trouwringen? Bij een prachtig huwelijk horen de beste ringen, die een leven lang gedragen kunnen worden.

Traditionele ringen

De meest traditionele ringen worden gemaakt van goud. Maar veel aanstaande echtparen kiezen ook voor platina trouwringen voor een elegante en klassieke uitstraling die net even een beetje anders is. Platina trouwringen zijn een goede keus om meerdere redenen. In de eerste plaats is platina een enorm hard materiaal, hierdoor kan het levenslang gedragen worden zonder dat er zelfs maar een kras ontstaat. Ook heeft platina een natuurlijke kleur die erg elegant is. Ook al zijn er veel verschillende ontwerpen, platina trouwringen stralen altijd enige klasse uit.

Allergisch

Een bijzondere eigenschap van platina is dat het hypoallergeen is. Sommige mensen zijn namelijk allergisch voor bepaalde metalen zoals goud of zilver. Deze veroorzaken huidirritaties, waardoor er zorgvuldig gezocht moet worden naar een trouwring. Platina is de beste oplossing voor dit probleem vanwege de hypoallergene eigenschap van dit materiaal.

Stijl en ontwerp

Net als met alle trouwringen, zijn er veel verschillende soorten platina trouwringen verkrijgbaar. Er kan gekozen worden voor een simpel ontwerp met een persoonlijke gravure. Een platina trouwring wordt ook vaak geassocieerd met een solitaire diamant. Maar naast diamant kan een andere edelsteen, zoals robijn of smaragd, ook heel erg mooi staan op een platina ring. Er zijn genoeg keuzes en de meeste juweliers bieden ook een grote verscheidenheid aan bijzondere en unieke creaties. Welke platina trouwring je dus wilt, hangt geheel van je eigen voorkeur af.

Zeldzaam

Platina is één van de meest zeldzame materialen ter wereld, en kan slechts op een paar plekken gevonden worden. Dit betekent ook dat platina trouwringen duurder zijn dan de gouden varianten. Maar omdat platina eeuwig mee kan gaan, moet je het misschien meer als een investering zien. Liefde heeft geen prijs en een platina trouwring is een prachtige bevestiging van de liefde tussen echtparen.

Platina trouwringen zijn dus een perfecte keus voor elk huwelijk. Het materiaal is enorm duurzaam en heeft een unieke en elegante uitstraling. Als je het kan veroorloven dan is platina zeker de moeite waard. En omdat platina een geliefd materiaal is om mee te werken voor vele juweliers heb je veel keuze uit bijzondere ringen. Kortom, platina trouwringen zijn een prachtige manier om aan een huwelijk te beginnen!

Comments are closed.