Veldspuiten: eerst nadenken, dan kopen

februari 6, 2017

Het kopen van een veldspuit voor het inspuiten van bestrijdingsmiddel, is geen alledaagse klus. Niettemin is het goed om niet alleen uit te gaan van het advies van de verkoper alleen. Het is zelfs aan te raden het aantal bronnen flink te verbreden bij het zoeken naar gefundeerd advies over de aankoop van een veldspuit. Enkele aandachtspunten, die we hieronder weergeven, kunnen helpen bij het selecteren van de juiste apparatuur voor de bewerking van uw land en gewassen.

Begin de zoektocht voordat je interesse toont
Iedereen herkent het verschijnsel; als je een keer interesse toont in een bepaald apparaat of machine, sta je op de bellijst. Heel begrijpelijk, maar het bedrijf dat het snelst of vaakst reageert, hoeft nog niet de beste keuze te zijn. Misschien is er ergens nog een ander bedrijf met het ideale werktuig voor uw bedrijf, dat alleen iets minder adverteert of acquireert. Kijk daarom goed naar een compleet overzicht van alle leveranciers. Online en offline, maar ook via Google of Bing of andere bronnen. Vergeet ook YuuTube niet. Hier ziet u met eigen ogen hoe een veldspuit eruit ziet en hoe de apparatuur werkt.

Doe het niet alleen online
Het is het gemakkelijkst om online een veldspuit naar uw keuze te zoeken. Niettemin zal u het beste advies niet lezen op een webpagina, maar horen van uw collega, als u terzijde vraagt naar de ervaringen met een veldspuit. Mond-op-mond reclame beschouwen verkopers zelf als de meeste waardevolle reclame, dus het ligt voor de hand dat zelf ook als uitgangspunt te nemen. Pak daarnaast ook bladen en kranten. In de agrarische sector is het echt nog niet allemaal online wat de klok slaat.

Laat uw keuze afhangen van het doelgebied
Voordat u kijkt naar een nieuwe veldspuit, is het verstandig om intensief het gebied te onderzoeken dat u wilt bewerken. Natuurlijk, de omvang is van groot belang. Bijvoorbeeld om de capaciteit te bepalen. Maar weet ook welk type ondergrond u op alle plekken heeft. Hoeveel vocht de bodem bevat en wat de dichtheid van uw grond is? En met welke snelheid rijdt uw machine. Wat is de gemiddelde windsnelheid doorgaans op uw land? Al deze criteria maken uit of u een juiste keuze maakt voor een veldspuit. En aangezien het aanschaffen van een veldspuit niet vaak zal voorkomen, wilt u zeker zijn van een uitstekende selectie. Adviseren kan ook prima wel online, natuurlijk. Maar weet u dan verzekerd van de juiste deskundige.

Comments are closed.